Desert prajitura cu mere si stafide

Postat de lucy2002 in Prajituri
15 Oct 2019 | 4969 vizualizari
Desert prajitura cu mere si stafide

O reteta simpla dar foarte buna!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 24 linguri de faina alba
  • 1lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita super esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 350-400 gr mere taiate cubulete
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr stafide

Mod de preparare

Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele.

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in volum. Se incorporeaza uleiul, laptele si esenta de vanilie in fir subtire mixand usor.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Compozitia va fi un pic mai grosuta ca la clatite.

Am uns tava cu unt si am adaugat o linguta de zahar, am miscat tava ca si cum as tapeta o cu faina , dupa ce s-a lipit zaharul de peretii tavii am pus merele taiate cubulete iar deasupra am turnat aluatul.

Tava  am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoreasca 5 minute dupa care am rasurnat-o pe un platou, cand s-a racorit bine am pudart-o cu zahar pudar vanilat si un pic de scortisoara macinata.

O portionam dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si umplutura de mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi si umplutura de mere

Se pregătește mai întâi aluatul. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2019, 23:47
Parfumată și răcoroasă!
la 15.10.2019, 23:52
Asa este , multumesc Rodica!
la 16.10.2019, 08:12
Bună!
la 16.10.2019, 08:38
la 16.10.2019, 09:24

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking