Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty in Prajituri
20 Iun 2021 | 3568 vizualizari
Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o prajitura delicioasa.

Ingrediente

  • 1/2 cozonac uscat
  • 50 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • gem de caise sau dupa preferinta

Mod de preparare

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Scoatem forma din cuptor si ungem cu gem. Asezam deasupra bezeaua. Reducem focul la 150 de grade si punem forma la cuptor pentru 15 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa usor si mai lasam tava inca 15-20 de minute. Servim prajitiura dupa ce se raceste bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de joi a Octaviei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Prajitura desteapta

Postat de ralu_ca

Prajitura desteapta

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2021, 20:28
Tare bine arata!
la 20.06.2021, 20:36
Fain desert!
la 20.06.2021, 21:03
la 20.06.2021, 21:11
Ce idee bună! Delicioasă!
la 20.06.2021, 21:14

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking