Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty in Prajituri
26 Feb 2021 | 5511 vizualizari
Desert prajitura Pani Walewska

Daca tot  e perioada in care sarbatorim iubirea va aduc o prajitura celebra, de origine poloneza cu o poveste de dragoste celebra dintre Maria Walewska,contesa de Ornano si Napoleon. Acum, privind in retrospectiva, daca as face din nou prajitura as face  bezea din mai multe albusuri deoarece este destul de putina si se intinde destul de greu.

Ingrediente

  • blat:
    • 250 gr faina
    • 50 gr zahar
    • 100 gr unt 82% grasime
    • 3 galbenusuri
    • 5 gr praf de copt
    • 350 gr visine congelate fara samburi
    bezea:
    • 4 albusuri
    • 120 gr zahar pudra
    • un praf de sare
    • 1 lingura amidon
    crema :
    • 400 ml lapte
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 1 galbenus
    • un praf de sare
    • 100 gr zahar
    • 100 gr unt 82% grasime

Mod de preparare

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Presaram deasupra visinele  usor decongelate.

Pentru bezea mixam  albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul si incorporam usor cu o spatula. Intindem bezeaua cu atentie peste fructe. Putem inlocui visinele cu alte fructe acrisoare sau cu dulceata.

Dam tava la cuptorul preincalzit  la 150 de grade C, pentru 30 de minute, apoi crestem temperatura la 170 grade C, pentru 15 minute. Daca bezeaua se inchide prea tare la culoare acoperim cu hartie de copt tava.

Scoatem tava si lasam prajitura la racit, apoi o taiem in doua bucati egale.

Pregatim crema astfel: intr-o craticioara punem zaharul, galbenusul, sare si amestecam,apoi adaugam praful de budinca si lapte cate putin amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam pana crema se ingroase. Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu untul mixat bine adaugand cate putin unt in crema. Pe o jumatate de  prajitura intindem crema, apoi punem cealalta jumatate. Trebuie sa umblam cu mare atentie sa nu o sfaramam.

Dam prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora. Portionam in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Pani Walewska" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec umed cu branza si afine

Postat de simona72

Chec umed cu branza si afine

Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi fragede si mere

Postat de merisor67

Prajitura cu foi fragede si mere

Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2021, 15:14
la 26.02.2021, 15:14
la 26.02.2021, 15:37
la 26.02.2021, 15:37
Arata foarte bine!
la 26.02.2021, 18:18
mmm un deliciu de prajitura!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking