Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Postat de Constelatialeu in Prajituri
8 Iul 2020 | 7550 vizualizari
Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele conservate.

Ingrediente

  • Tava 24/36 cm
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 g visine scobite si scurse de zeama
  • 400 g cirese scobite - astea nu au avut zeama ca sunt din cele pietroase

Mod de preparare

Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele.

Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana au devenit o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat mixtura de galbenusuri in bezea, am mixat la viteza mica, apoi am incorporat faina cu miscari lente de jos in sus.

Am tapetata tava cu hartie de copt, am turnat amestecul in tava, am nivelat, apoi am asezat visinele si ciresele cum mi-a venit la mana, adica alandala....:)))))

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii si se rumeneste frumos deasupra. Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o.

Deliciu de vara, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Rocky

Postat de panacris

Desert prajitura Rocky

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă...

Citeste continuarea

Desert mini tarte cu cirese

Postat de merisor67

Desert mini tarte cu cirese

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2020, 15:53
la 08.07.2020, 16:04
O tava mare sa ajunga la toata lumea
la 08.07.2020, 16:20
Chiar delicioasă prajitura!
la 08.07.2020, 18:28
Buna!
la 08.07.2020, 18:30
Super buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking