Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de momo121 in Prajituri
16 Ian 2021 | 3034 vizualizari
Desert prajitura pufoasa din albusuri

Cred ca la toate gospodinele le raman albusuri atunci cand pregatesc preparate care trebuiesc doar galbenusurile, asa ca va invit la o reteta usoara, gustoasa si super pufoasa! "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 380g albusuri decongelate
  • un praf de sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 125g iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g unt
  • 100g ciocolata neagra

Mod de preparare

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava marisoara cu peretii inalti si tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si o puteti pudra cu zahar pudra sau de ce nu, ii puteti pune o crema deasupra sau o glazura!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

"Um Ali" (2)

Postat de Mihaela11_jo

"Um Ali" (2)

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru...

Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de diaconta

Buturuga de Craciun

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2021, 09:29
la 16.01.2021, 10:11
Delicioasa!
la 16.01.2021, 10:16
O idee foarte bună...!
la 16.01.2021, 11:00
O bunătate!
la 16.01.2021, 11:12

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking