Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Postat de MotanLaOale in Prajituri
19 Iun 2016 | 3971 vizualizari
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Inspirata de Timea. Foarte buna a fost.

Ingrediente

  • 120g biscuiti
  • 500g capsuni (din congelator)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • BLAT
  • 125g margarina Rama
  • 110g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 250g faina
  • 75ml lapte
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Capsunile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare sa se scurga de seara pana dimineata.

Se unge o tava termorezistenta cu unt. (diametrul de 26 cm)

Biscuitii se sfarama in robot si se pun in tava uniform pe toata suprafata.

Peste biscuiti se pun capsunile intregi (ale mele erau mici) si se stropesc cu 5-6 linguri din zeama lasata de capsuni.

Se presara cu 2 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Intr-un castron se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga cate un ou mixand in continuare pana le punem pe toate.

Se adauga grisul, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se pune peste capsuni si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit 10 minute.

Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Se feliaza si se serveste cu capsuni proaspete.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Postat de timea

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa. Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2016, 16:38
Acuma ai dat-o pe rasturnate, urmeaza vreo tavalita?
la 19.06.2016, 16:38
la 19.06.2016, 16:55
Super buna!
la 19.06.2016, 17:05
la 19.06.2016, 19:16
ce bine arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking