Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- un praf de sare
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- esenta de vanilie
- jumatate de lingurita praf de copt
- In plus:
- 4 mere mari
- 150 g zahar
- 75 g unt
Mod de preparare
Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.
Intr-o tigaie sau ibric punem zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand este lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc si lasam sa se topeasca bine, apoi adaugam merele.
Lasam sa fiarba in siropul format pana cand merele se inmoaie. Cand sunt gata, dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Pentru blat:
Batem ouale bine, bine cu zaharul si un praf de sare pana iasi dubleaza volumul, apoi adaugam putina esenta de vanilie dupa gust si uleiul, mai mixam putin, iar la final incorporam faina cu praful de copt si mixam din nou pana omogenizam bine totul.
Intr-o tava dreptunghiulara (eu am pus in yena) asezam merele caramelizate uniform, apoi peste ele punem compozitia de blat, nivelam usor pe toata suprafata, apoi dam la cuptor la 160°C cu ventilatie pentru aproximativ 30 minute, sau pana este usor aurie deasupra.
Cand este gata, o lasam sa se racoreasca, iar cand este calduta o rasturnam pe un platou, apoi o lasam sa se raceasca complet!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|