Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de oanapl in Prajituri
16 Ian 2021 | 2813 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu mere

"retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 10 mere mari
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 125 g făină albă
  • pentru ornat (opțional):
  • 100ml frișcă lichidă
  • 30g zahăr măcinat
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie înainte de turna aluatul peste ele.
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu puțină sare. Se adaugă zahărul măcinat și se continuă mixarea până când se obține o spuma tare și lucioasă. Se adaugă esența de vanilie și gălbenușurișe și se mai mixează câteva secunde. Se adaugă făina cernută și se încorporează cu grijă, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus. Aluatul este aerat si cremos.
Am scoate tava cu merele semicoapte din cuptor și se toarnă rapid aluatul peste ele. Se nivelează ușor cu o spatulă și se bagă tava înapoi în cuptorul încins.
Se coace prăjitura timp de 30 de minute tot la 180 C. Se testează cu scobitoarea.
Prăjitura trebuie răsturnată imediat ce se scoate din cuptor. Se acoperă tava cu platoul și se răstoarnă cu o mișcare hotărâtă.

După ce se răcește complet, se mixează frișcă cu zahărul și se ornează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu mere

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2021, 16:46
Prima venita,prima servita !Rasturnata este pe gustul meu!
la 16.01.2021, 17:02
la 16.01.2021, 17:48
la 16.01.2021, 18:55
Arata bine!
la 16.01.2021, 19:15
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking