Desert prajitura Tiramisu

Postat de mirela0911 in Prajituri
20 Iun 2021 | 4275 vizualizari
Desert prajitura Tiramisu

Aveam niste mascarpone in frigider si am zis sa fac tiramisu, dar altfel. Asa am ajuns la aceasta prajitura care s-a dovedit a fi un mare succes pentru ca s-a terminat repede, mult prea repede. 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 9 oua
  • un varf cutit sare
  • 200 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 180 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt Amaretto
  • cacao pudra

Sirop:

  • 300-350 ml cafea preparata
  • 3-4 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt esenta migdale

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se pun ouale intregi, mai putin 3 galbenusuri care se vor folosi pt crema. Se adauga sarea si zaharul si se mixeaza timp de 4 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina alba si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in compozitia de oua in 2-3 reprize, cu ajutorul unei spatule si cu miscari usoare. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt fiecare blat separat, intr-o tava cu dimensiunile de 24x34 cm. Dupa ce s-au copt blaturile, se lasa la racit in timp ce se prepara crema. 

Crema: Cele 3 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. La final se adauga lichiorul Amaretto si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Se mixeaza mascarponele impreuna cu zaharul pudra si smantana pentru frisca adaugata treptat. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri, se adauga cate o lingura in crema de mascarpone si se mixeaza pana la epuizare. Se imparte in 3 parti egale aceasta crema.

Siropul: se amesteca cafeaua cu zaharul si esenta de migdale. Se lasa sa se raceasca bine.

Asamblare prajitura: Pe o tava/platou se asaza un blat si se insiropeaza cu cafea. Se unge cu o parte din crema apoi se presara cacao pudra. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza apoi se unge cu crema. Se presara cacao pudra apoi se pune ultimul blat. Cu ajutorul unui posh se fac moatze marunte acoperind toata suprafata blatului. Deasupra se presara cacao pudra. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de MotanLaOale

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea. Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit....

Citeste continuarea

Desert prajitura Tiramisu reţetă originală

Postat de gaby_d

Desert prajitura Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei ) Las-o sa se raceasca. Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2021, 20:38
Minunata este prajitura tiramisu! Un deliciu!
la 20.06.2021, 20:47
La cum arata, normal ca s-a terminat asa de repede!
la 20.06.2021, 21:02
la 20.06.2021, 21:06
Foarte buna!
la 20.06.2021, 21:10
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking