Profiterol

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
24 Noi 2016 | 7390 vizualizari
Profiterol

Astăzi am adus din nou în casă gustul copilăriei, mult iubit de mine și de prieteni. Rețetă simplă, păcat să nu o facem mai des.   

Ingrediente

Aluat choux:

  • 200 ml apa
  • 125 g faina
  • 120 ml ulei
  • 4 oua
  • sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Aluat choux

 Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.

 Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii.  Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;

Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!

Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.

 Crema de vanilie

  Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.

Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.

 Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.

 Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 19:52
Ce bine arata !
la 24.11.2016, 19:54
Nu e doar gustul copilăriei tale, ci al multora din noi.
Arată foarte bine, bravo!
la 24.11.2016, 19:55
cum arata
la 24.11.2016, 20:05
Va multumeeeesc!
la 24.11.2016, 20:07
Arata super!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking