Ingrediente
- 4 pulpe de pui, întregi
- 1 „Punga Magică” de la Knorr - Friptură de pui picant, pentru copt și mixt de condimente
Mod de preparare
Pasul 1. Curățăm pulpele de pui de tuleie și dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea le spălăm bine în mai multe ape, le scurgem iar apoi le ștergem cu șervețele de hârtie.
Pasul 2. Asezonăm pulpele de pui cu amestecul de condimente din punga de la Knorr și le introducem în punga pentru copt, fără să punem apă! Legăm strâns punga la gură, sigilând pulpele în interior și o așezăm pe o tavă de copt. Dăm câteva găurele mici, cu un ac, în partea de sus a pungii.
Pasul 3. Introducem tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180-190°C (treaptă înaltă la cuptoarele cu gaz), undeva la mijlocul cuptorului, fără ca punga să atingă părți metalice! După 45-50 de minute pulpele sunt gata. Înțepăm cu o furculiță și dacă intră ușor înseamnă că pulpele sunt bine pătrunse.
Atenție! În timpul coacerii punga se umflă și riscăm să atingă părți metalice dacă tava e pusă prea sus.
Observație: Dacă dorim ca pulpele să fie ceva mai rumene, atunci tăiem cu mare grijă punga, cu o foarfecă, o îndepărtăm și le mai lăsăm la cuptor cam 10-15 minute!
Pasul 4. Când sunt gata, oprim focul și scoatem tava din cuptor. Lăsăm pulpele să se odihnească timp de 10-15 minute și servim cât sunt încă calde, alături de garnitura preferată și bineînțeles cu o salată de sezon sau cu orice murături ne place! Eu am servit pulpă cu cartofi noi natur, fierți întregi și ornați cu verdeață de pătrunjel, tocată mărunt.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|