Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr

Postat de vasimur in Pui
6 Iul 2019 | 16391 vizualizari
Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr

Am vrut neapărat să încerc „Punga Magică” de la Knorr - Friptură de pui picant, fără conservanți! Amestecul de condimente din pungă conține: sare, ceapă, usturoi, piure de roșii pudră, boia de ardei, zahăr, oregano, piper, ghimbir, curcumă, nucșoară, ienibahar, frunze de dafin, scorțișoară. Pulpele de pui gătite la cuptor, în „Punga Magică”, sunt foarte gustoase, fragede și rumene în același timp. Vă recomand cu căldură acest produs! Secretul constă în faptul că punga reține în interiorul ei suficient abur pentru ca pulpele să rămână fragede și suculente, permițând în același timp evaporarea unei cantității de abur, astfel încât pulpele să se rumenească și să devină ușor crocante și delicioase.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui, întregi
  • 1 „Punga Magică” de la Knorr - Friptură de pui picant, pentru copt și mixt de condimente

Mod de preparare

Pasul 1. Curățăm pulpele de pui de tuleie și dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea le spălăm bine în mai multe ape, le scurgem iar apoi le ștergem cu șervețele de hârtie.

Pasul 2. Asezonăm pulpele de pui cu amestecul de condimente din punga de la Knorr și le introducem în pungpentru copt, fără să punem apă! Legăm strâns punga la gură, sigilând pulpele în interior și o așezăpe o tavă de copt. Dăm câteva găurele mici, cu un ac, în partea de sus a pungii.

Pasul 3. Introducem tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180-190°C (treaptă înaltă la cuptoarele cu gaz), undeva la mijlocul cuptorului, fără ca punga să atingă părți metalice! După 45-50 de minute pulpele sunt gata. Înțepăm cu o furculiță și dacă intră ușor înseamnă că pulpele sunt bine pătrunse.

Atenție! În timpul coacerii punga se umflă și riscăm să atingă părți metalice dacă tava e pusă prea sus.

Observație: Dacă dorim ca pulpele să fie ceva mai rumene, atunci tăiem cu mare grijă punga, cu o foarfecă, o îndepărtăm și le mai lăsăm la cuptor cam 10-15 minute!

Pasul 4Când sunt gata, oprim focul și scoatem tava din cuptor. m pulpele să se odihnească timp de 10-15 minute și servim cât sunt încă calde, alături de garnitura preferată și bineînțeles cu o salată de sezon sau cu orice murături ne place! Eu am servit pulpă cu cartofi noi natur, fierți întregi și ornați cu verdeață de pătrunjel, tocată mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Rulada din piept de pui pentru sandwich

Postat de Irina

Rulada din piept de pui pentru sandwich

Am dezosat pieptul de pui si l-am taiat fasii subtiri, ca pentru snitele. Am asezat trei fasii de piept usor suprapuse si le-am batut. Acestea vor forma o rulada. Am rasnit putine condimente...

Citeste continuarea

Aripioare de pui la gratar

Postat de sufletista

Aripioare de pui la gratar

Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2019, 18:53
la 06.07.2019, 18:56
la 06.07.2019, 22:22
la 07.07.2019, 00:39
Adauga comentariu...
la 07.07.2019, 16:40

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking