Rata cu cartofi la cuptor

Postat de mihaelar63 in Rata
24 Ian 2022 | 6285 vizualizari
Rata cu cartofi la cuptor

 Daca ai carne de calitate nici nu este nevoie de prea multe artificii pentru a obtine o masa delicioasa. De data aceasta am avut partile carnoase [ picioare , piept ] de la o rata crescuta la curte.

Ingrediente

  • 1 kg carne rata de casa -picioare , piept , aripi parti inferioare
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei iute
  • 1 lamaie
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate .
  2. Curatati cartofii si taiati rondele .
  3. Se incinge o tigaie antiaderenta .
  4. Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa se prajeasca .
  5. Imediat se va elibera grasimea proprie a ratei . Nu mai este nevoie de nici o alta grasime sau ulei pentru prajit .
  6. Prajiti cateva minute bucatile de carne pe ambele parti .
  7. Se transfera carnea intr-o tava  .
  8. Incingeti cuptorul la 180 grade4 .
  9. Peste vcarne se stoarce zeama proaspata d ela o lamaie . Sarati si piparati .
  10. In grasimea [ in care ati prajit rata ] prajiti usor cartofii pe ambele parti . Sarati cartofii,
  11.  Cartofii se distribuie sub bucatile de carne .
  12. Se da tava la la cuptor  cam 15 minute pana carnea se rumeneste frumos .
  13. La servire decorati preparatul cu frunze de patrunjel si cu rondele de ardei iute .
  14. Serviti rata cu cartofi cat este calda alaturi de salata preferata.
  15.  Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Rata cu portocale

Postat de AlexTeacher

Rata cu portocale

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...

Citeste continuarea

Rata la cuptor, cu portocala si vin

Postat de ancutsa

Rata la cuptor, cu portocala si vin

  Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2022, 20:25
foarte buna!
la 24.01.2022, 20:45
la 24.01.2022, 21:27
la 24.01.2022, 23:56
Daniela stiu ca va place rata
la 24.01.2022, 23:57
Multumesc Rocsi

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking