Reteta de piftie de curcan

Postat de vasimur in Curcan
1 Mar 2023 | 5132 vizualizari

Reteta de piftie de curcan se poate face în orice moment din an, nu numai la sărbătorile de iarnă! Răcituri de porc am făcut foarte des, așa că acuma m-am hotărât să fac piftie de curcan. Am primit carne de curcan, crescut la curte, de la o verișoară din Ardeal. Am pus-o în congelator, iar acum i-a venit rândul. Gelatina extrasă din oase, cartilaje și piele, prin fierbere, este cea care încheagă piftia. Asezonată cu usturoi din belșug, piftia este un deliciu. Dacă gelatina nu este suficientă (mai ales în cazul răciturilor de pasăre) ea poate fi suplimentată cu gelatină granule sau foi, din comerț. Piftia este servită în general ca aperitiv, dar sunt zone în care se servește alături de sarmale și/sau mămăliguță. Pentru Reteta de piftie de curcan sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne curcan, morcovi, patrunjel, usturoi, dafin, ceapa.  

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 01.03.2023, 20:28
la 01.03.2023, 20:40
Mulțumesc, Vladimir!
la 02.03.2023, 08:27
Buna!
la 02.03.2023, 09:18
E binevenită oricând!
la 02.03.2023, 09:53
Mulțumesc Dante, mulțumesc Cristina!
la 02.03.2023, 21:00
Ies tare bune si raciturile de pasare! Chiar as servi o portie!
la 02.03.2023, 22:06
Mulțumesc Rocsi!
la 10.03.2023, 03:01
Supern !!! Si mie imi plac !!!
la 10.03.2023, 09:19

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking