Desert rulada cu smochine si unt de arahide

Postat de costi7hector in Prajituri
16 Oct 2019 | 2397 vizualizari
Desert rulada cu smochine si unt de arahide

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri apa rece,
  • 75 g faina,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci,
  • 100 g smochine,
  • 75 g coacaze,
  • 100 g unt de arahide,
  • 1 ou,
  • 50 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute.

Apoi se amesteca făina, amidonul și praful de copt, se adauga in vasul robotului si se amesteca la viteza mica,pana se omogenizeaza.La sfarsit se adauga cacaua si se mai amesteca circa 1 minut. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se toarna aluatul uniform, apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10-12 min.Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o bucată de hârtie de copt. Se unge suprafața cu apă rece și se lasa la răcit timp de 10 minute. După aceasta se îndepărteaza hârtia de copt de pe suprafața lui și se ruleaza sub formă de ruladă (cu tot cu hârtia, pe care l-am răsturnat). Se lasa la racit complet.

Intre timp se pregateste umplutura. Se mixeaza branza de vaci cu untul de arahide si cu zaharul. Se adauga oul, se mixeaza, apoi se adauga smochinele si la sfarsit coacazele, amestecand usor cu o lingura.Se desface blatul racit si se unge cu crema de branza.Se ruleaza in forma de rulada si se inveleste in hartie de copt. Se da la rece pentru o ora. Pentru glazura: se marunteste ciocolata, se pune intr-o punga de plastic si se scufunda in apa fierbinte pana se topeste. Se glazureaza rulada taind un coltisor al pungii.

Se serveste cu pofta alaturi de o cafeluta sau un ceai cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu smochine si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Caise

Postat de rocsi_1612

Caise

Aluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 16.10.2019, 11:23
la 16.10.2019, 11:36
Ceva special și bun!
la 16.10.2019, 13:22
Ce bine arata!
la 16.10.2019, 14:33
Super!
la 16.10.2019, 16:05
Cu smochinoasele nu ma prea impac...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking