Ingrediente
- 5 cartofi
- 4 morcovi
- 1/2 radacina de telina
- 100g masline negre fara samburi
- 6 castraveti in otet
- sare
- Maioneza:
- 2 cartofi mici
- 2 lg apa rece
- 2 lg mustar
- 1 ceasca de ulei (100ml)
- zeama de lamaie
- sare
- Ornat:
- castraveti
- masline negre
Mod de preparare
1.Am spalat si am pus legumele la fiert in apa rece si putina sare.Cand s-au fiert le-am lasat la racit.Apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete mici.
2.In alta olicica am pus la fiert cartofii,curatati si taiati rondele,cu putina sare.Cand s-au fiert i-am scurs de zeam,i-am mixat pana s-au zdrobit.Incet incet am pus ulei,continuand ca mixez.Am pus mustarul,apa rece,sare si am mixat in continuare,punand ulei.Am pus zeama de lamaie (fiecare pune dupa gust).
3.Intr-un bol am pus legumele,castravetii taiati cubulete mici,maslinele,maioneza (am pastrat 2 lg pentru ornat) si am mestecat.Am potrivit de sare.
4.Am pus-o intr-o tava,am ornat si am pus-o la rece.(fiecare orneaza cum ii place mai mult).
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Boeuf (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|