Ingrediente
- 5 bucăți sfeclă roșie (aprox 3 kg),
- 4 linguri oțet,
- 400 ml apă rece,
- 2 lingurițe sare,
- 4 linguri zahăr,
- 4 lingurițe hrean ras
Mod de preparare
Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min sau până se pătrund ușor cu o furculiță așa cum verifici cartofii (să nu fie nici prea moi, nici tari).
Scoți pe o tavă și lași la răcit.
Decojești și tai, după plac. Eu am pregătit în două castroane: sfeclă tăiată bețișoare, respectiv sfeclă dată pe o răzătoare cu model.
Amestecul îl poți pregăti direct în vasul în care ai ras sfecla sau în borcane. Adaugi zahăr, oțet, sare și apă, dar și puțin hrean ras, guști și verifici. Mirodeniile menționate pe lista de ingrediente eu le-am împărțit în cele două castroane, însă fiecare adaptează după gust.
Transferi în borcane și pui capacele.
Le păstrezi la frigider.
Se obțin: 2 borcane de 720 ml
Poftă Bună!
Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/salata-de-sfecla-rosie.html
youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=znFALYGmRLg
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|