Salata de sfecla rosie

Postat de ancutsa in Muraturi
26 Sep 2020 | 1617 vizualizari

Am pregătit salată de sfeclă roșie, cu hrean, în oțet, la borcan. Hreanul este un bun conservant, așa că intenționam să o țin pentru sezonul rece, însă a ieșit atât de bună, că până la iarnă cred că fac alta. Nu este greu deloc, puteți să o condimentați cum vă place și este foarte gustoasă.  

Ingrediente

  • 5 bucăți sfeclă roșie (aprox 3 kg),
  • 4 linguri oțet,
  • 400 ml apă rece,
  • 2 lingurițe sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 lingurițe hrean ras

Mod de preparare

 

  Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min sau până se pătrund ușor cu o furculiță așa cum verifici cartofii (să nu fie nici prea moi, nici tari).

Scoți pe o tavă și lași la răcit.

Decojești și tai, după plac. Eu am pregătit în două castroane: sfeclă tăiată bețișoare, respectiv sfeclă dată pe o răzătoare cu model.

Amestecul îl poți pregăti direct în vasul în care ai ras sfecla sau în borcane. Adaugi zahăr, oțet, sare și apă, dar și puțin hrean ras, guști și verifici. Mirodeniile menționate pe lista de ingrediente eu le-am împărțit în cele două castroane, însă fiecare adaptează după gust.

Transferi în borcane și pui capacele.

Le păstrezi la frigider.

Se obțin: 2 borcane de 720 ml

 

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/salata-de-sfecla-rosie.html

youtube:

 

https://www.youtube.com/watch?v=znFALYGmRLg

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Copanele de pui in sos de vin

Postat de mirela0911

Copanele de pui in sos de vin

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...

Citeste continuarea

Salata Bratara rubinie

Postat de RODIMUR

Salata Bratara rubinie

Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.09.2020, 15:29
la 26.09.2020, 15:33
Foarte gustoasa! Mie imi place mai mult coapta, parca aroma e mai intensa. Bravo!
la 26.09.2020, 15:34
la 26.09.2020, 15:43
Motan, multumesc!
la 26.09.2020, 15:44
Multumesc mult, Laura! Coapta nu am incercat, numai fiarta, e de incercat.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking