Ingrediente
- Aluat de foietaj cu unt
- 1 buc Galbenusuri de ou
- 2 buc Chimen, mac, susan, parmenzan dupa gust
Mod de preparare
1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.
2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.
3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine.
4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Daca ai un cuptor electric, activeaza functia cu ambele rezistente + convectia pornita.
5. Scoate aluatul din frigider si unge-l cu galbenus de ou. Apoi presara deasupra cam ce vreti: mac, susan, chimen si parmezan ras.
6. Baga tava la cuptor aprox 10 minute. E in functie de cuptor, dar saleurile trebuie sa se umfle si sa rumeneasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele (saleuri) din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|