Snitel parizian din piept de pui

Postat de RODIMUR in Pui
19 Mai 2017 | 7609 vizualizari

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel principal, asortat tradițional. Mai întâi de toate aș vrea să precizez că șnițelul este o invenție austriacă și că la origine a fost o fleică de vițel, dar noi, românii facem în special șnițel din pui, pentru că este mai fraged. Trebuie, de asemenea, să precizez că șnițelul parizian este făcut după rețeta: "făină-ou-făină", iar șnițelul vienez are rețeta: "făină-ou-pesmet". În rest, fiecare știe să facă șnițele, dar fiecare are rețeta sa. Iat-o pe a mea: Reteta pentru picnic

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 19.05.2017, 21:43
Eu fac numai șnițele pariziene, dar soțului îi place să facă din cele vieneze. Cică așa le place băieților. Totuși, le-au mâncat și pe alea pariziene... Va trebui să ne vedem ca să face schimb de delicatese. Am înțeles că va fi o reuniune în septembrie... Cine știe, până atunci, poate ne hotărâm cumva...
la 20.05.2017, 06:34
Nu-s pretențios, îmi plac ambele variante!
la 20.05.2017, 06:44
foate apetisante!
la 20.05.2017, 07:45
Bine, Kytz! Dacă nu ești pretențios, nu vei rămâne niciodată flămând...!
la 20.05.2017, 07:46
Mulțumesc, Valclaudia!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking