Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat

Postat de aliliana in Bauturi
22 Mai 2017 | 5283 vizualizari
Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat

Socata reteta bunicii Atat de parfumata si miros de copilarie. Ce mi-a placut anul acesta? Socul a fost curat, fara gaze, fara mult praf. Ploaia a fost minunata pentru aceste flori...

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • 400 g zahar
  • 4 l apa
  • 3 lamai taiate felii
  • zeama de la lamaie
  • 15 flori de soc
  • 2 grame drojdie

Mod de preparare

Socata reteta bunicii

Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. 

Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea placuta a caramelului, se adauga apa ( atentie la aburi!!!!), se  lasa pe foc pana la dizolvare completa. 

Intre timp, intr-un borcan de 5 l, se pun florile de soc, lamaile taiate felii si zeama de lamaie, drojdia. Cand siropul de zahar se mai raceste putin, se pune in borcan peste celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se acopera. Se tine pana cand atinge nivelul de aciditate dorit, dupa care se pune in sticle si se tine la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Socata reteta bunicii

Postat de Mihaela11_jo

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar....

Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de Oana

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii In jumatate de litru de apa fierbinte dizolvati zaharul, apoi lasati la racit. Amestecati cu restul de apa, zeama si pulpa de lamaie, adaugati florile de soc spalate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 21:10
Interesant asa cu zaharul caramelizat...
la 22.05.2017, 21:18
Am făcut a patra serie astăzi,dar fără zahăr ars)
la 22.05.2017, 21:24
Cleme, e prima data cand fac cu zahar caramelizat.. e tare buna si asa...
la 22.05.2017, 21:25
Buni..e pacat de florile astea sa nu ne folosim de ele..si eu sunt la a doua tura. Dar eu ma ,, omor,, cu ea mai mult...
la 22.05.2017, 22:47
buna buna

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking