Sosuri

Pesto cu busuioc

Postat de AnaDavid

Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta. Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta. Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa...

Citeste continuarea

Tzatziki - sosul de iaurt grecesc

Postat de AnaDavid

Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa. Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de...

Citeste continuarea

Sos de usturoi cu rosii

Postat de merisor67

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult...

Citeste continuarea

Sos de usturoi cu miere de albine

Postat de iri_love

Usturoiul se curăță si apoi se piseaza, după care se adauga un pic de sare, apoi se adaugă lingurițele de ulei, una câte una si se amestecă exact ca la maioneză, până se...

Citeste continuarea

Maioneza de post din aquafaba

Postat de madi_marin

Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie. Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge...

Citeste continuarea

Unt aromatizat cu leurda

Postat de Valclaudia

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu...

Citeste continuarea

Maioneza din pufuleti

Postat de ladydi

Punem pufuletii intr-o sita mare si ii trecem sub jet de apa rece, astfel incat sa fie toti bine inmuiati. II lasam la scurs cateva minute si apoi...

Citeste continuarea

Sos caramel

Postat de Criss

Intr-o cratita cu maner mai lung, se pune zaharul si se topeste pana se caramelizeaza. Trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Atentie, sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Dupa ce...

Citeste continuarea

Maioneza fara ou

Postat de silvianart

In paharul de la blender, punem in ordinea urmatoare ingredientele : mustarul, zeama lamaie, sarea, turmericul, uleiul si laptele. Introducem blenderul pana jos si incepem sa mixam, ridicand...

Citeste continuarea

Maioneza rapida

Postat de ladydi

    Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile....

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking