Sosuri

Maioneza rapida

Postat de ladydi

    Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile....

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Postat de Valclaudia

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...

Citeste continuarea

Sos pentru enchiladas

Postat de Satisfyyourcravings

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie/ cratita, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut.  Se adauga rosiile in bulion, tocate, pasatta, oregano, pudra de...

Citeste continuarea

Sos de rodie

Postat de ladydi

Curatam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până...

Citeste continuarea

Gratar de pui cu sos Satay

Postat de Zamfira

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...

Citeste continuarea

Cum se face maioneza

Postat de Bucataras

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un...

Citeste continuarea

Cartofi scazuti cu ou

Postat de Miha_Dia

Intr-o oală se pune puțin ulei peste ulei se adaugă cartofi (eu ii tai pai) se pune apa  după conținutul cartofilor din oala se lasă până scade apa se adaugă ouăle câte...

Citeste continuarea

Cum se face Sosul Alioli

Postat de Bucataras

Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si...

Citeste continuarea

Tkemali - sos georgian pentru carne

Postat de Ksenya

Alegem corcosusele, inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem intr-o oala, adaugam apa si lasam la fiert. Cand corcosusele sunt bine fierte, trecem totul prin sita (pasta...

Citeste continuarea

Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)

Postat de privatelaura

Roșiile se spală foarte bine, se îndepărtează coaja, în cazul roșiilor mele totul a decurs foarte ușor, fiind extrem de cărnoase și de coapte. Se pasează fie cu un blender,...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking