Ingrediente
Ingrediente Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat
- 400 grame de pulpă de porc
- 250 grame de spaghete
- 2 cepe
- 6 căței de usturoi
- 2 linguri încărcate de pastă de tomate
- ulei pentru călit cepele
- sare
- piper
- rozmarin
- busuioc
- ierburi de Province
Mod de preparare
Preparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat
Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să devină transparentă.
Carnea se curăță de vițe, pielițe și grăsimi, se spală și se taie cubulețe, după care se călește peste ceapă în cratiță, până devine albă. Se toarnă apă în cratiță, cât să depășească de două ori nivelul cărnii și se pune la fiert, la foc mediu.
Se spumuiește când este cazul și se lasă carnea în continuare să fiarbă înăbușit.
Separat se fierb spaghetele în apă multă, clocotită și sărată și când sunt aproape gata, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă.
Se subțiază cu apă (un pahar) pasta de tomate în care s-au pus toate condimentele și usturoiul tăiat fin.
Când apa în care a fiert carnea a scăzut mult, se adaugă spaghetele scurse de apă și sosul de tomate cu condimentele, se amestecă ușor, după care se pune cratița la cuptor, la foc mediu. După 15-20 de minute, se scoate cratița din cuptor și mâncarea poate fi deja servită.
Noi mai facem bun cu spaghette si Spaghete cu kaizer si legume la cuptor, Spaghete cu ciuperci (post) si Spaghete cu sos de spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|