Supa crema de mazare, cu crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
26 Dec 2019 | 9577 vizualizari
Supa crema de mazare, cu crutoane

Cum ne plac mult supele cremă (mai ales cu crutoane crocante și bine rumenite în cuptor) am făcut pentru sfârșitul săptămânii trecute o astfel de supă, din mazăre. Am folosit mazăre congelată din comerț, deși nu prea agreez astfel de variante, pentru că în vara care a trecut n-am reușit să fac proviziile de mazăre proaspătă pentru iarnă. În scurt timp, supa cremă a ieșit foarte bună, nu numai datorită mazărei, ci și a celorlalte legume din lista de ingrediente. În plus, a fost exact ce trebuie și pentru perioada de post. Când s-a putut, am îmbogățit gustul supei cu 1-2 linguri de smântână grasă, iar crutoanele crocante au contribuit decisiv la savoarea maximă a acestui preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă cremă.

Ingrediente

  • 450 grame de mazăre congelată
  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • crutoane din 8-10 felii de pâine toast

Mod de preparare

Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare.

Se curăță cartofii și rădăcinoasele, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor la foc mic și în ulei suficient, până ce devin ca sticla.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se taie feliile de pâine toast în cubulețe și se rumenesc la cuptor, la foc mic, întorcându-le din când în când, pentru a se rumeni frumos pe toate fețele.

Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă, care se lasă în așteptare, căci se va folosi la subțierea supei cremă.

Se adaugă mazărea și legumele călite (cu tot cu ulei) peste cele fierte, se pasează ușor, se subțiază pasta obținută cu zeama scursă de la fiert și se mixează fin în blender.

Se subțiază pasta obținută după mixare, cu restul de zeamă de la fierberea legumelor, se mai adaugă apă caldă, dacă mai este cazul, pentru a obține consistența dorită și se dă oala la foc mediu, pentru încă un clocot-două.

Se condimentează cu sare și piper, iar când supa cremă este gata, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și se lasă ”să se odihnească” timp de 10-15 minute, înainte de servire.

La servire, se poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână grasă. Se servește cu crutoane crocante și rumenite în cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de katty

Supa crema de mazare cu spanac

  Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...

Citeste continuarea

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Postat de oanapl

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2019, 20:18
buna tare! Eu la cea de mazare prajeam si niste felii de jambon afumat
la 26.12.2019, 20:26
Da, așa este, Ina! Și încă mai sunt variante... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 26.12.2019, 20:44
la 26.12.2019, 20:48
la 26.12.2019, 21:04
Mulțumesc frumos, Rocsi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking