Deliciu cu ton si branza

Postat de oanapl in Ton
18 Sep 2017 | 4338 vizualizari
Deliciu cu ton si branza

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Catalina L. A ieșit grozav de delicioasă. Ambele fete au mâncat cu poftă și am primit numeroase complimente. Eu am folosit brânză de vaci în loc de cașcaval, iar măslinele le-am înlocuit cu ciuperci. Nu am pus triunghiuri de brânză topită.

Ingrediente

  • 1 conservă de ton bucăți
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • 150 g de branză de vaci (cașcaval sau cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de cous cous fin
  • 170 ml de lapte
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingură de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pudră de curcuma (opțional)
  • coriandru tocat (opțional)

Mod de preparare

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească.
Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul, cous cous-ul, brânza rasă și pătrunjelul tocat. Adaugi praful de copt și apoi încorporezi tonul răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi pudră de curcuma și coriandru tocat.
Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos.
Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități.
Este foarte bună și rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de...

Citeste continuarea

Tarta cu ton si legume

Postat de oanapl

Tarta cu ton si legume

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă.  Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2017, 00:29
la 19.09.2017, 06:48
la 19.09.2017, 07:22
la 19.09.2017, 09:49
la 19.09.2017, 10:28
Yammi!!! Cu mare poftă aș servi și eu!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking