Ingrediente
- Aluat
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 3 pliculete de zahar vanilat
- un praf de sare
- 80 g unt topit ( grasime 80%)
- 340 g faina
- Umplutura
- 8 mere- cca 800 g
- 4-5 linguri zahar
- 100 nuca macinata
- 1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare
Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.
Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si praful de copt, facem o adancitura in mijloc, punem ouale si apoi adaugam untul topit, incepem sa amestecam. Framantam bine, apoi impartim aluatul in doua parti ( eu l-am cantarit , 665 g, 365 g pentru baza si 300 g pentru partea de deasupra). Am folosit o forma de ceramica cu diametru de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am intins o foaie din aluatul mai mare (365 g), asezam foaia in forma ridicam si pe peretii formei si intepam cu furculita. Adaugam umplutura o uniformizam si deasupra intindem a doua foaie. Eu m-am jucat putin cu a doua foaie si am decupat niste floricele... Am dat tarta la cuptor pentru cca 30-40 min, pana incepe sa se rumeneasca. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|