Aperitiv tarta cu salam

Postat de autodiag in Aperitive / Garnituri
21 Mar 2019 | 3159 vizualizari
Aperitiv tarta cu salam

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 170 g faina
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 650 g salam
  • 2 oua + 1 albus
  • 50 g ketchup
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 125 g mozzarella
  • Alte ingrediente:
  • 1 pachet de aluat de foitaj (450 g)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mix de seminte (in, dovleac, susan, floarea-soarelui)
  • Diametru tava: 28 cm

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul de foitaj.

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Daca salamul este prea sarat, nu se mai adauga sare in aluatul fraged.

Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se taie 8 felii din salam si se dau deoparte. Restul salamului se taie marunt si se prajeste. Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, salamul prajit se amesteca cu ouale, albusul, ketchupul, ierburile aromatice si putin piper macinat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru tarte cu ulei, se intinde aluatul fraged pe masa si apoi se aseaza in tava. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se toarna amestecul cu salam. Deasupra se aseaza mozzarella taiata felii.

Se pune aluatul de foitaj peste tarta si se decupeaza. Cu foitajul ramas se decoreaza tarta, impletindu-l in 3 si formand o coronita pe margini. Se sectioneaza foitajul in 8 locuri pentru a introduce feliile de salam pastrate.

Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu salam" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Aperitiv tarta cu ceapa

Postat de MotanLaOale

Aperitiv tarta cu ceapa

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2019, 17:58
la 21.03.2019, 18:58
Apetisantă!
la 21.03.2019, 19:04
Foarte buna!
la 21.03.2019, 19:36
Buna!
la 21.03.2019, 19:44

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking