Desert Tiramisu, la cupa

Postat de RODIMUR in Dulciuri
23 Feb 2020 | 2216 vizualizari
Desert Tiramisu, la cupa

Uneori mi se pare că nu fac prea des tiramisu, oricum nu atât de des pe cât aș dori, pentru că în comerț nu se găsește mascarpone întotdeauna. De această dată, când am găsit doar o cutie rătăcită pe raft, mi-am propus să fac tiramisu la cupă, după rețeta pe care o am de mult timp. Am preparat termic gălbenușurile, nu pentru că aș avea rețineri în ceea ce privește ouăle crude, ci pentru că așa este rețeta pe care o fac de ani de zile.  Pentru însiroparea pișcoturilor am făcut cappuccino, la care am adăugat o linguriță de cafea instant, iar pentru decor am preferat ciocolata răzuită, care mi se pare mai estetică și mai bună, decât cacaua amară și crudă. Nu am adăugat lichior, sau altă băutură alcoolică. Din ingredientele de mai jos am făcut patru porții, trei în cupe și una ”la pachet”.

Ingrediente

  • 100 grame de pișcoturi
  • 250 grame de mascarpone
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml de lapte
  • 100 grame de smântână grasă (pentru frișcă)
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 2 linguri de zahăr pudră (pentru frișcă)
  • 5-6 lingurițe de gem
  • Pentru cafea:
  • 2 plicuri de cappuccino
  • 1 linguriță de cafea instant
  • 150 ml de apă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată neagră, răzuită
  • 2 lingurițe de gem
  • napolitane cu ciocolată

Mod de preparare

Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească.

Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția, când se ia de pe foc.

Se pune mascarponele într-un bol, se omogenizează și când se răcorește compoziția cu gălbenușuri, se încorporează puțin câte puțin, mixând întruna, ca să nu fie cocoloașe.

Separat se mixează smântâna rece cu două linguri de zahăr pudră, adăugate treptat. Când frișca ajunge la consistența dorită, se încorporează în compoziția cu mascarpone și gălbenușuri și se omogenizează.

Se înjumătățesc pișcoturile și se trece fiecare câte o secundă prin cafeaua pregătită și răcită. Se pun pișcoturile însiropate în cupe, se adaugă în fiecare câte două linguri încărcate de cremă și câte două-trei jumătăți de linguriță de gem.

Se pune al doilea strat de pișcoturi însiropate, se acoperă cu cremă, se decorează cu ciocolată răzuită, bucățele de napolitană și gem. 

Se dă la frigider pentru 3-4 ore, după care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu, la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert tiramisu la cupa

Postat de katty

Desert tiramisu la cupa

Preparam cafeaua. Punem la fiert apa cu zaharul. La primul clocot dam jos, adaugam cafeaua instant si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam romul. Intr-un vas punem galbenusul impreuna cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2020, 19:57
Un deliciu!
la 23.02.2020, 19:59
Ce bine arata!
la 23.02.2020, 19:59
Îți mulțumesc frumos, Andra, pentru apreciere!
la 23.02.2020, 20:02
Mulțumesc frumos, Oana, pentru apreciere...!
la 23.02.2020, 20:10

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking