Ingrediente
- 100 grame de pișcoturi
- 250 grame de mascarpone
- 2 gălbenușuri
- 50 ml de lapte
- 100 grame de smântână grasă (pentru frișcă)
- 4 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de zahăr pudră (pentru frișcă)
- 5-6 lingurițe de gem
- Pentru cafea:
- 2 plicuri de cappuccino
- 1 linguriță de cafea instant
- 150 ml de apă
- 2 lingurițe de zahăr
- Pentru decor:
- 50 grame de ciocolată neagră, răzuită
- 2 lingurițe de gem
- napolitane cu ciocolată
Mod de preparare
Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească.
Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția, când se ia de pe foc.
Se pune mascarponele într-un bol, se omogenizează și când se răcorește compoziția cu gălbenușuri, se încorporează puțin câte puțin, mixând întruna, ca să nu fie cocoloașe.
Separat se mixează smântâna rece cu două linguri de zahăr pudră, adăugate treptat. Când frișca ajunge la consistența dorită, se încorporează în compoziția cu mascarpone și gălbenușuri și se omogenizează.
Se înjumătățesc pișcoturile și se trece fiecare câte o secundă prin cafeaua pregătită și răcită. Se pun pișcoturile însiropate în cupe, se adaugă în fiecare câte două linguri încărcate de cremă și câte două-trei jumătăți de linguriță de gem.
Se pune al doilea strat de pișcoturi însiropate, se acoperă cu cremă, se decorează cu ciocolată răzuită, bucățele de napolitană și gem.
Se dă la frigider pentru 3-4 ore, după care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu, la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|