Tiramisu reţetă originală (reteta video)

Postat de JamilaCuisine in Dulciuri
9 Sep 2013 | 25008 vizualizari

Tiramisu reţetă originală Tiramisu, o minunatie de prajitura, insiropata in cafea, cu o crema fina si delicata. Pentru mine tiramisu este prajitura perfecta atunci cand vrei sa faci ceva delicios, usor si rapid. Tiramisu inseamna in limba romana « ridica-ma » pentru ca avea rolul de a da energie celor care o gustau. Legenda spune ca a fost inventata pentru a folosi cafeaua rece si biscuitii tari ramasi in restaurante, adaudand peste acestia o crema pe baza de mascarpone, zahar si galbenus de ou. In reteta originala nu se adaugau si albusurile oualor, insa in retetele recente se folosesc si acestea. Daca doriti, puteti omite albusurile sau puteti pune in locul acestora niste frisca batuta. Oricum l-ati face, trebuie sa incercati acest desert nemaipomenit. Va promit ca nu veti fi dezamagiti.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 gr piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml cafea indulcita
  • 8 linguri de zahar
  • 5 oua separate
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1esenta de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

In primul rand vom pregati crema de mascarpone. Batem albusurile spuma, iar cand s-au intarit adaugam jumatate din cantitatea de zahar (4linguri) si continuam sa mixam pana ce albusurile sunt tari si lucioase. Amestecam galbenusurile cu restul de zahar, adaugam esenta de vanilie si mixam bine pana ce galbenusurile se albesc si au consistenta unei creme. Peste galbenusuri adaugam mascarpone, omogenizam si incorporam usor albusurile batute, cu miscari largi pentru a nu scoate aerul din ele. Inmuiem piscoturile in cafeaua indulcita si rece si acoperim cu ele fundul unui vas de sticla. Peste stratul de piscoturi imnuiate adaugam jumatate din crema de mascarpone apoi presaram un strat fin de cacao. Adaugam apoi un alt strat de piscoturi, restul de crema mascarpone si la sfarsit pudram tiramisu-ul cu un strat generos de cacao. Dam prajitura la frigider, de preferat peste noapte. Servim tiramisu rece.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală (reteta video)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Tiramisu reţetă originală (reteta video)

Postat de Oana

Tiramisu reţetă originală (reteta video)

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga branza mascarpone, vanilia si lichiorul de cafea. Se mixeaza pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2013, 19:14
la 09.09.2013, 19:15
Ce bine arata!
la 09.09.2013, 19:18
Când urmăresc filmarea zic că nu e greu, dar dacă m-aş apuca şi eu să fac, cred că nici măcar ca o eugenie n-ar arăta ce gătesc. Bravo, Geanina!
la 09.09.2013, 19:19
la 09.09.2013, 19:20

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking