Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris in Slow Cooker
27 Oct 2020 | 2343 vizualizari
Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Gătită lent, această tocăniță e tare savuroasă, nu-și pierde calitățile și proprietățile! ;)

Ingrediente

  • Pulpă de curcan cca. 1000 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată mare,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper prospăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Mix de ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, ghebe) cca. 450 g,
  • Must din struguri roșii cca. 500 ml.

Mod de preparare

Pulpa de curcan se pune la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, la programul HIGH pentru 90 de minute.

După ce s-au gătit pulpa, se scoate din vas,  se dezosează și taie bucățele.

Între timp se curăță zarzavaturile și se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa și ardeiul kapia, curățate și tăiate julien se pun la călit împreună cu uleiul de măsline, cca. 30 de minute pe programul HIGH, fără capac. Apoi se adaugă zarzavaturile răzuite, bucățile de carne de curcan, mix-ul de ciuperci de pădure. Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, must și se lasă la gătit cca. 60 minute pe modul HIGH.

Tocănița se savurează fierbinte cu garnitura preferată, îm cazul nostru cus-cus.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste afumate la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Coaste afumate la slow cooker Crock-Pot

Coastele se portioneaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot . Se toarna apa si uleiul si se pune capacul. Se pune aparatul pe functia high pentru 5 ore. Se scot coastele...

Citeste continuarea

Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere. A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2020, 21:51
la 27.10.2020, 21:56
Curcanul. O carne gustoasă. Gătesc si eu destul de des curcan . As mânca cu plăcere din tocăniță ta, dar pentru mine fără ciuperci te rog frumos.
la 27.10.2020, 22:05
la 27.10.2020, 22:21
Iau eu ciupercile
la 27.10.2020, 22:42
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking