Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris in Slow Cooker
27 Oct 2020 | 2342 vizualizari
Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Gătită lent, această tocăniță e tare savuroasă, nu-și pierde calitățile și proprietățile! ;)

Ingrediente

  • Pulpă de curcan cca. 1000 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată mare,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper prospăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Mix de ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, ghebe) cca. 450 g,
  • Must din struguri roșii cca. 500 ml.

Mod de preparare

Pulpa de curcan se pune la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, la programul HIGH pentru 90 de minute.

După ce s-au gătit pulpa, se scoate din vas,  se dezosează și taie bucățele.

Între timp se curăță zarzavaturile și se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa și ardeiul kapia, curățate și tăiate julien se pun la călit împreună cu uleiul de măsline, cca. 30 de minute pe programul HIGH, fără capac. Apoi se adaugă zarzavaturile răzuite, bucățile de carne de curcan, mix-ul de ciuperci de pădure. Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, must și se lasă la gătit cca. 60 minute pe modul HIGH.

Tocănița se savurează fierbinte cu garnitura preferată, îm cazul nostru cus-cus.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste de miel cu legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Coaste de miel cu legume la slow cooker Crock-Pot

Legumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-un vas ceramic, intercalându-se cu...

Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de privatelaura

Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita. Conectam aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent. In vasul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2020, 21:51
la 27.10.2020, 21:56
Curcanul. O carne gustoasă. Gătesc si eu destul de des curcan . As mânca cu plăcere din tocăniță ta, dar pentru mine fără ciuperci te rog frumos.
la 27.10.2020, 22:05
la 27.10.2020, 22:21
Iau eu ciupercile
la 27.10.2020, 22:42
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking