Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

Postat de vasimur in Pui
4 Apr 2021 | 12579 vizualizari
Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

Tocănița de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie, este o rețetă simplă, rapidă și delicioasă. Se prepară în mai puțin de o oră și se poate servi atât la prânz, cât și la cină, cu mămăliguță caldă sau doar cu pâine! Este un preparat ușor pe care îl puteți pregăti și în varianta picantă, dacă vă place!

Ingrediente

  • piept/pulpe de pui dezosate (cca 1 kg)
  • 500 g de ciuperci champignon/pleurotus
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce/iute (opțional)
  • cimbru, după gust (opțional)
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui/măsline
  • 4-5 căței de usturoi, pisat
  • 1 ceapă mică (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat
  • 1/2 cană de vin alb sec (opțional)

Mod de preparare

Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam cât un deget. Dacă avem pulpe, le dezosăm și le tăiem bucăți, nu prea mari. Putem să îndepărtați pielea, dacă nu ne place.

Punem o parte din ulei, într-o tigaie la incins, la foc mare. Adăugăm carnea de pui și o rumenim puțin (până se albește) pe fiecare parte, cam 3-4 minute după care o scoatem pe o farfurie.

Pasul 2. Pregătim ciupercile, le spălăm și le tăiem în 2/4 bucăți, dacă sunt prea mari. Putem să îndepărtăm pielița de pe pălăriuță, dacă nu ne place gustul specific, pe care-l dă.

Adăugăm și restul de ulei în tigaie, punem ciupercile și presărăm puțină sare care va ajuta la eliminarea apei de către ciuperci. Punem capacul și lăsăm ciupercile să fiarbă înăbușit, cam 2-3 minute, la foc mic. Îndepărtăm capacul, iuțim focul și rumenim ciupercile, cam 4-5 minute.

Pasul 3. Punem carnea de pui, peste ciuperci, ceapa tocată mărunt, roșia tăiată cubulețe și o crenguță de cimbru uscat. La nevoie adăugăm și puțină apă, supă de legume/carne sau vin alb. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc mic, până când se înmoaie bine ciupercile și carnea. Când zeama a scăzut, putem să mai lăsăm ca să se rumeneasca carnea si ciupercile.

Observație1: Obișnuiesc să pun și o ceapă la tocăniță, deoarece îi va da un gust mai dulce.

Observație2: Dacă vă place cu sos, atunci nu lăsați să scadă zeama de tot!

Pasul 4. Stingem focul, adăugăm usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei, după gust. Amestecăm ușor, punem capacul și lăsăm ca să se întrepătrundă gusturile, cam 10-15 minute. Servim tocănița cu mămăliguță caldă!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Tigaie picantă cu hribi şi piept de pui

Postat de diaconta

Tigaie picantă cu hribi şi piept de pui

Pieptul de pui l-am taiat cubulete,l-am pus sa se caleasca cu putin ulei pâna a scazut toata zeama lasata. Am condimentat cu sare piper si ierburi de provence. Ciupercile le-am curatat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2021, 14:04
la 04.04.2021, 14:17
la 04.04.2021, 14:43
Buna!
la 04.04.2021, 15:12
la 04.04.2021, 15:17
Mulțumesc tuturor, pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking