Ingrediente
Pt. crema de gris cu cocos:
- 500 ml lapte
- 125 g gris
- 125 g zahar
- un praf de sare
- 50 g nuca de cocos
- 100 g unt
- 1 cana visine fara samburi
Pt. crema de ciocolata:
- 250 ml lapte
- 2 lg zahar
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
- 20 g amidon
- 50 g ciocolata amaruie
Mai avem nevoie de:
- 1 pachet piscoturi (11 buc)
- 2 lg nuca de cocos pt ornat
Mod de preparare
Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt.
Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine si se pune oala pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca bine apoi se toarna peste piscoturi. Se niveleaza si se pun deasupra visinele fara samburi.
Crema de ciocolata: Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga amidonul, se dizolva bine apoi se pune pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. La final, se adauga ciocolata amaruie si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema de gris si visine, se niveleaza si se da la rece pentru cel putin 1 ora.
Se indeparteaza folia alimentara, se transfera pe un platou si se decoreaza cu nuca de cocos. Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|