Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu in Torturi
4 Mar 2021 | 2675 vizualizari
Desert tort cu jeleu de visine

Simplu si gustos, zic eu, voi ziceti ce vreti. :))))))))))))))))))))))00

Ingrediente

  • Blat 20 cm - 3 buc ( ingrediente pt. un blat )
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie 1/2 lingurita
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g lapte condensat caramelizat cu cacao DeLatte
  • Jeleu de visine
  • 450 g visine si sirop ( visine conservate )
  • 12 g top gel
  • Decor
  • visine
  • floricele din napolitana
  • drajeuri de ciocolata
  • drajeuri colorate

Mod de preparare

Jeleu : Am blendat visinile cu siropul, apoi am adaugat top gelul, am omogenizat si am pus pe foc pana a inceput sa se ingroase, l-am turnat intr-o forma de 15 cm diametru, tapetata cu folie acetat. L-am lasat sa se raceasca. O parte din jeleu l-am turnat in forma de inimioara.

Blat : Am ales sa fac blaturile individuale, am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri , amestecand de jos in sus cu miscari lente, am adaugat si faina cernuta, urmand acelasi procedeu, la final am incorporat uleiul si laptele. Am uns forma cu putin ulei, am asezat compozitia in forma . Am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15-18 min sau pana ce incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde de pe margini. Am scos blatul din forma si l-am lasat la racit. Am urmat aceiasi pasi inca de doua ori. In final am obtinut 3 blaturi.

Crema : Untul la temperatura camerei l-am mixat impreuna cu laptele condensat, nus tiu din ce motive am avut senzatia ca tinde sa se taie crema. Am luat 3 linguri din crema le-am pus intr-un castron pe baie de abur pana a devenit lichida, apoi am pus in castronul cu crema putin cate putin din crema topita si am mixat. Am obtinut o crema catifelata si foarte gustoasa.

Asamblare : Am asezat pe un platou primul blat, am intins o parte din crema si am nivelat, am asezat al doilea blat peste care am asezat jeleul de visine, iar pe margine am umplut cu crema, am asezat si ultimul blat si am imbracat tortul cu crema ramasa. Apoi am decorat cu jeleu,visine, floricele de napolitana si drajeuri de ciocolata si colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2021, 18:34
la 04.03.2021, 18:50
Imi place si e faina combinatia de caramel cu visine!
la 04.03.2021, 18:50
Numai bunătăți pregătești! Servesc și eu o feliuță că arată tare bine!
la 04.03.2021, 18:55
Am si eu in plan pentru saptamana viitoare un tort cu jeleu de visine! Este tortul meu preferat!
la 04.03.2021, 19:12
Pfff, m-ai omorât! Iar torturi (cu subînțeles!) ???? O să prestez și eu zilele astea, dar din alea așa dintr-o bucată, nu rând pe rând! ) Bravo fată vrednică! Felicitări!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking