Desert tort cu vanilie si flori

Postat de ancutsa in Torturi
18 Oct 2019 | 2869 vizualizari
Desert tort cu vanilie si flori

Tort cu blat de nucă, sirop de fructe, cremă de vanilie. L-am decorat cu multe floricele din cremă, pentru care am folosit coloranți alimentari naturali, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă + 3 albuşuri,
  • un vârf cuțit sare,
  • 7 ml îndulcitor lichid,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • pentru sirop:
  • 300 ml sirop de vin cu fructe, de casă,
  • pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte,
  • 3 gălbenuşuri,
  • 2 ml îndulcitor lichid,
  • 2 linguri făină,
  • Un plic zahăr Bourbon,
  • 50 g unt la temperatura camerei,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • Coloranți alimentari naturali, diferite culori,
  • Frunze de napolitană,
  • flori de napolitană,
  • perle de zahăr

Mod de preparare

 

Pentru acest tort am folosit 9 ouă: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Astfel, se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, praful de copt, nuca şi făina, omogenizând. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat, eu am avut pregătit de la altă rețetă sirop de vin cu fructe. Așadar, se taie tortul, după răcire, în două foi și se însiropează.

 Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele și un praf de sare . Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă ca o budincă. Se dă de pe foc, se adaugă untul și se omogenizează. După ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă şi se mai bate maxim un minut cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.

 Montare: se distribuie uniform crema de vanilie între foile de nucă.

Decor: se bate crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frişca lichidă, amestecând până devine cremoasă. Se îmbracă tortul cu un sfert din această cremă.

Crema rămasă se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți, adăugând colorant alimentar natural, pudră, în fiecare castronel, omogenizând. Se umple mai multe poșuri și se decorează tortul cu floricele din cremă, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.

Se dă tortul la rece până la servire.

 

Porţii: 10

Timp de coacere: 35 min

Timp de pregătire: aprox 2h

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/tort-cu-vanilie-si-flori.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu vanilie si flori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si mascarpone

Se pune cuptorul la încins la 170 C căldură sus+jos+ventilatie (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2019, 17:51
la 18.10.2019, 19:05
Bun!
la 18.10.2019, 19:13
Este atât de frumos...!
la 18.10.2019, 20:45
la 18.10.2019, 20:56

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking