Tort de mere

Postat de rocsi_1612 in Torturi
20 Dec 2009 | 10307 vizualizari
Tort de mere

 Tortul acesta este tortul copilariei mele. Il facea asa de des mama, ca noi il iubim si ne place foarte mult si acum. Chiar imi era dor de el si m-am gandit ca daca tot se apropie lasatul secului, sa ne rasfatam cu un tort cu mere. Nu l-am impopotonat, nu i-am pus cine stie ce arome, ci l-am facut simplu si am regasit in el gustul copilariei. Delicios, delicios, delicios!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri potrivite cu faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru mere:
    • 9 mere potrivite (mai multe, mai putine, in functie de tava pe care o folositi)
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 50 gr unt
    • visine de pus in gaura (sau puteti pune gem amestecat cu nuca sau ce va mai place)
    In plus:
    • 150 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu merele:
Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Este de preferat sa folositi o cratita, ca sa nu mai puneti hartie de copt, dar neavand, eu m-am folosit de o tava.
Asezam merele cu putin spatiu intre ele, pe toata suprafata tavii.
In gaurele de unde am scos cotorul, punem visine, apoi presaram zaharul vanilat.
Deasupra fiecarui mar, punem cate o bucatica mica de unt.

Introducem merele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.
Cat se coc merele, pregatim blatul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Incorporam faina, praful de copt si vanilia.
Albusurile le batem o spuma tare cu un praf de sare.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu galbenusuri, le amestecm usor cu o paleta pana sunt bine incorporate cele doua.

Dupa cele 15 minute, scoatem tava cu mere din cuptor, turnam blatul si il nivelam.
Reintroducem tortul in cuptor, il lasam sa se coaca 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scaotem din cuptor si il lasam sa se raceaca cam 10-15 minute, apoi il rasturnam pe un platou.
Il mai lasam cu cratita vreo 20 de minute, abia apoi o indepartam, ca sa nu riscam sa se desfaca merele pentru ca, inca sunt calde.

Lasam tortul sa se raceasca complet.
Frisca lichida rece, o punem intr-un bol si o mixam putin.
Adaugam smantana rece, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, ornam cu putina frisca pe margini, presaram fulgi de ciocolata si il dam la rece 2-3 ore.
Il scoatem dupa acest timp, taiem din el si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu mere si nuci

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si nuci

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci: Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2009, 15:39
rocsi vrei sa atasezi si poze la reteta? bine ai venit pe bucataras.ro
la 20.12.2009, 16:00
nu am cum deokmdata sa atasez poze..momentan o sa le pun asa toate retetele fara poze...va garantez k sunt bune k le mananc de knd eram mik k le facea mama....acu le fac eu....
la 20.12.2009, 16:41
la 18.02.2010, 10:39
foarte frumoasa sectiunea... bun rau
la 18.02.2010, 13:25
nu ca bun a fost extraordinar de bun....te lingeai pe degete...stie el iubitu meu de ce vine la mine nu crezi?

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking