Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

Postat de oanapl in Torturi
20 Sep 2017 | 5381 vizualizari
Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

Acest tort frumos și delicios l-am pregătit pentru Maria noastră dragă, cu ocazia zilei onomastice (dar abia acum am reușit să scriu rețeta).

Ingrediente

  • blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • crema de piersici:
  • 200 g piersici din compot
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr
  • 50 ml compot de piersici
  • 10 g gelatină
  • crema de ciocolată:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • ornat:
  • câteva linguri din crema de ciocolată
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml smântână pentru gătit (cu 30% grăsime)
  • 5 linguri zahăr măcinat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Colorant roșu

Mod de preparare

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). 
Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca. 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet, tai blatul în trei discuri. 


Crema de piersici:

Crema mascarpone o mixezi bine cu zahărul măcinat până când devine cremoasă. Pui piersicile în bolul blenderului, le pasezi bine, iar piureul obținut îl adaugi peste crema mascarpone și mixezi până la omogenizare.

Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de piersici, pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de piersici, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.

Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni crema de piersici, așezi al doilea blat deasupra și introduci platoul la frigider.

Mixezi ganache-ul de ciocolată scos de la frigider și apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi compoziția. Pui deoparte câteva linguri de cremă pentru a orna tortul. Torni restul cremei peste blat și așezi deasupra cel de-al treilea blat și introduci platoul la frigider (pentru 2-3 ore sau peste noapte).

Treci pe marginile formei de jur împrejur un cuțit bine ascuțit trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.

Mixezi frișca lichidă cu smântâna, zahărul măcinat și zeama de lămâie și îmbraci tortul într-un strat subțire din această compoziție.

 

Pentru a fi mai ușor de ornat, desenezi un contur al personajului Hello Kitty (eu am printat acest personaj pe o foaie A4, am decupat figura și apoi am făcut conturul cu un cuțit). Cu ajutorul unui posh faci conturul feței, mustățile, fundița și ochii, cu crema de ciocolată păstrată. Decorezi fața pisicuței cu frișcă. Adaugi câteva picături de colorant roșu peste frișcă și mixezi bine, apoi decorezi buzele, fundița și marginile tortului cu aceasta.

Lași tortul la frigider pentru o oră și apoi îl servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane

Postat de mirela0911

Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2017, 17:10
felicitari!
la 20.09.2017, 17:11
Ce frumos!
la 20.09.2017, 17:30
la 20.09.2017, 18:22
L-am admirat si pe blog, foarte frumos!
la 20.09.2017, 18:25
Va multumesc de aprecieri! Ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking