Desert tort pentru 2 aniversari

Postat de momo121 in Torturi
24 Noi 2020 | 3290 vizualizari
Desert tort pentru 2 aniversari

Un tort facut pentru 2 surori care si-au sarbatorit ziua de nastere in aceeasi zi!   Din pacate nu am poze cu sectiunea, deoarece a fost facut pe comanda, dar pot sa va spun ca a fost foarte laudat si apreciat de toti invitatii fetelor! 

Ingrediente

  • Blaturile sunt facute in tava mare de la aragaz!!!
  • Blatul maro 1:
  • 5 oua mici
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Blatul maro 2:
  • 5 oua mici
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Blatul de vanilie 2:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 450 ml apa
  • zahar dupa gust
  • vanilie esenta
  • Pentru mousse-ul de zmeura:
  • 500g zmeura congelata
  • 130g zahar
  • 2 foi gelatina
  • 200ml smantana naturala pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse-ul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 130 ml lapte
  • 2.5 foi de gelatina
  • 230 ml frisca lichida
  • 2 lingura zahar pudra vanilat
  • Pentru mousse-ul de lapte:
  • 250g lapte condensat indulcit
  • 100ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250ml frisca lichida
  • 3 foi si jumatate de gelatina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blatul maro 1:
     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
    Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta rom, mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana
incorporam faina de celelalte ingrediente.
     Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
    Cand este gata il scoatem cu ajutorul hartiei de copt pe un gratar mare si-l lasam sa se raceasca. Tava o vom folosi la celalalt blat si ca sa nu fie fierbinte am trecut-o printr-un jet de apa rece!!!

 Pentru blatul maro 2: Procedam la fel!!!

 Pentru blatul alb:

 Separam albusurile de galbenus.
      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
      Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam putina esenta vanilie pentru un plus de aroma.
     Turnam compozitia rezultata intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 15 minute sau facem testul cu scobitoarea.
     Lasam sa se raceasca.

Pentru sirop:
Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul.

Pentru mousse-ul de zmeura:
       Zmeura decongelata o punem intr-un ibric pe arangaz impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi o trecem printr-o sita pentru a scapa de seminte.
       Incalzim piureul rezultat, iar peste adaugam gelatina hidratata in apa rece.
       Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu piureul de zmeura, care trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
      Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foile de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
      Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam.

Pentru mousse-ul de lapte:
Punem gelatina la hidratat in apa rece.
     Laptele il incalzim, apoi adaugam gelatina hidratata pentru a se dizolva.
     Turnam laptele caldut peste laptele condensat, mierea, vanilia, amestecam si separat mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o adaugam treptat peste compozitia de lapte.

Asamblare:
     Tortul se monteaza intr-o tava mare cu pereti detasabili si fiecare crema trebuie facuta exact cand trebuie sa fie turnata in tava, nu cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte, deoarece contin gelatina si se vor intari!!!!

Pentru montare:
      Blat de cacao, insiropam, mousse-ul de ciocolata cu lapte (dam la frigider 1 ora),  blatul de vanilie, insiropam, mousse-ul de zmeura ( dam la frigider pentru 1 ora sau pana se intareste mousse-ul), pe urma, blat de cacao, insiropam si la final mousse-ul de lapte.
      Dam la frigider pana a doua zi.

Pentru ornare, am impartit tortul in 2 cu o banda din martipan rosie si l-am ornat jumatate cu ciocolata si jumatate cu fructe, fiind 2 sarbatorite...

Sper sa va inspire! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort pentru 2 aniversari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort "Old fashion"

Postat de doralinda72

Tort "Old fashion"

In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga...

Citeste continuarea

Tort Frozen

Postat de timea

Tort Frozen

Pregatire blaturi  Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2020, 17:13
la 24.11.2020, 17:40
Cât de frumos este...! Bravo, Daniela!
la 24.11.2020, 18:02
Felicitari
la 24.11.2020, 19:58
la 24.11.2020, 20:03
Frumos !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking