Desert tort Tanu-Motanu

Postat de ancutsa in Torturi
17 Feb 2019 | 4778 vizualizari
Desert tort Tanu-Motanu

În aşteptarea nepoţilor mei, le-am pregătit o surpriză dulce: un tort-motănel, cu blat de nucă, bine însiropat, creme de vanilie şi de fructe de pădure, dulceaţă de fructe de pădure şi frişcă.

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • Sirop:
  • 500 ml apă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 1 linguriţă esenţă rom,
  • Crema de vanilie:
  • 240 ml lapte,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 plic cremă de vanilie,
  • Crema de fructe de pădure:
  • 240 ml lapte,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 plic cremă de fructe de pădure,
  • Decor:
  • 9 pişcoturi,
  • Jumătate din cremele pregătite anterior,
  • Dulceaţă de fructe de pădure,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 50 g ciocolată albă,
  • Decor inimioare Dr. Oetker,
  • Perluţe de zahăr Dr. Oetker,
  • O linguriţă sirop de la dulceaţa de vişine,
  • 20 g ciocolată neagră pentru ochi, botic, mustăţi,
  • Foaie de napolitană pentru urechiuşe

Mod de preparare

 

Blaturile:

Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor, pentru a păstra compoziţia aerată. Se toarnă jumătate de compoziţie într-o formă de copt rotundă pregătită cu foaie de copt. Din compoziţia rezultată se coc două blaturi, la foc mic spre mediu 10 min, fiecare (până devine uşor rumenă). Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se fierbe apa cu zahărul 5-7 minute, apoi se dă de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă esenţa de rom.

 

Cremele:

Se bate cu mixerul laptele cu praful de budincă de vanilie şi zahărul până devine cremoasă. Se procedează la fel şi cu crema de fructe de pădure.

 

Decor şi asamblare:

Se însiropează blaturile de tort.

Peste prima foaie blat se adaugă şi se nivelează jumătate din crema de vanilie, se adaugă un rând de pişcoturi însiropate şi ele, apoi jumătate din crema de fructe de pădure. Se presară puţină dulceaţă de fructe de pădure, apoi se aşază şi capacul tortului.

Se bate cu mixerul frişca lichidă, dar mai moale, apoi se toarnă în ea ciocolata albă topită şi răcită. Se amestecă, apoi când pare că devine vârtoasă, se continuă amestecarea până devine cremoasă. Se îmbracă tortul cu ea.

Pentru decoraţiunile de ciocolată: se topeşte ciocolata neagră, pe baie de abur, se lasă la răcit până devine vâscoasă şi se umple un poş cu ea. Se desenează pe tort, cu poşul, ochişorii, boticul şi mustăţile pisoiului.

Pentru florile roz se amestecă într-o ceşcuţă două linguri din frişca amestecată cu ciocolata albă şi o linguriţă sirop de la dulceaţa de vişine. Din amestecul de frişcă rămas şi cremele rămase se fac alte floricele pe tort. Pentru urechiuşe se decupează o foaie de napolitană.

Se decorează cu inimioare şi perle de zahăr din comerţ.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: 10 min fiecare blat;

Timp de pregătire: 2h

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/tort-tanu-motanu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tanu-Motanu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Retete similare

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Ferrero Rocher

Pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza impreuna cu sarea si se adauga treptat zaharul. Se adauga treptat galbenusuriile. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si...

Citeste continuarea

Tort Fudge

Postat de doralinda72

Tort Fudge

Ptr blat: Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2019, 14:01
frumos
la 17.02.2019, 14:28
la 17.02.2019, 14:34
Ce motanel frumos si ce freza are! )
la 17.02.2019, 15:26
Îți alinți nepoții cu un tort delicios!
la 17.02.2019, 15:54
Deosebit! 🐱🐱🐱 Poftă bună!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking