Turte la tigaie

Postat de deyutzky in Piine
29 Noi 2015 | 50684 vizualizari
Turte la tigaie

Cine nu-si aminteste cu drag turtele din copilarie? E adevarat ca bunica ni le facea pe plita, dar sunt tare bune si acestea facute in tigaie. 

Ingrediente

  • Pentru 4 turte:
  • aprox. 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma. 

Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul ei faceti o gropita in care adaugati apa calduta.

In apa calduta dizolvati drojdia si o amestecati cu zaharul. O lasati sa creasca aprox. 10 minute.

Puneti uleiul si framantati bine. Spre final adaugati sarea si mai framantati putin. Trebuie sa obtineti un aluat nelipicios. Daca vi se pare lipicios, mai adaugati putina faina. 

Acoperiti vasul cu un prosopel si lasati aluatul sa creasca la loc cald, aprox. 45 de minute.

Puneti o tigaie neunsa la incins pe foc mare. Impartiti aluatul in 4 bucati egale. Luati o bucata si o aplatizati putin cu sucitorul apoi o puneti in tigaie. Dam focul la mic. 

Acoperiti tigaia cu un capac si lasati turta sa se coaca pentru aprox.8-10 minute. O verificati daca este rumenita, apoi o intoarceti pe cealalta parte si acoperiti tigaia cu capacul. Cand este gata se scoate pe un platou si se acopera cu un servet. La fel procedati si cu celelalte turte. Dupa ce le-ati terminat le lasati acoperite pentru a se fragezi. 

 PS: o turta nu a mai ajuns la pozat :))) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Postat de AdrianUdrea

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se...

Citeste continuarea

Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Postat de merisor67

Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile. Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 14:21
Le ador
la 29.11.2015, 14:29
Foarte bune!!
la 29.11.2015, 14:29
bune bune
la 29.11.2015, 14:45
Foarte bune Si eu fac mereu
la 29.11.2015, 14:46
Nemaipomenite

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking