Desert turtite impletite, cu magiun

Postat de RODIMUR in Dulciuri
10 Iul 2020 | 3149 vizualizari
Desert turtite impletite, cu magiun

Am făcut aceste turtițe împletite cu magiun, plecând de la o rețetă găsită pe net, o rețetă în care autoarea mărturisea că a avut dilema denumirii. Acolo, se folosea nutella, pe care eu am înlocuit-o cu magiun, pentru că mai am suficient în cămară și pentru că m-am gândit că fiind bine legat, se va comporta mai bine la căldură, în cuptor, decât nutella. O altă modificare a fost aceea că eu am preferat să le ung cu ou, ca să fie mai aspectuoase și le-am rumenit frumos, în timp ce în rețeta de bază, turtițele erau presărate cu zahăr pudră, după ce se răceau. Cred că voi încerca într-o zi și această variantă, cu turtițe neunse cu ou, rumenite mai puțin și presărate cu zahăr pudră, imediat ce vor fi scoase din cuptor, pentru ca acesta să adere sigur la turtițele fierbinți. Pentru că va fi greu de explicat, măcar parțial, procesul de fabricație, recomand vizionarea atentă a fotografiilor care însoțesc rețeta. Din ingredientele de mai jos am făcut 12 turtițe.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml de smântână
  • 1 ou
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță încărcată de praf de copt
  • 1 praf de sare extrafină
  • 450-475 grame de făină albă
  • Pentru umplutură:
  • 1/2 borcan de magiun (sau de nutella)
  • 2 linguri de nuci rumenite și mărunțite
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale care trebuie lăsat ”să se odihnească” timp de 20 de minute.

După acest interval de timp, se frământă puțin aluatul pe planșeta înfăinată și se porționează în patru bucăți identice. Se ia o bucată de aluat și se împarte în trei părți. Din fiecare parte se întinde o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm. Se face un șablon din carton, cu dimensiunea de 15/15 cm și se decupează două pătrate. Din aluatul rămas se va mai face un pătrat, cu aceleași dimensiuni și cu marginile drepte.

În partea de jos a pătratului (ca în poză!) se taie 8 franjuri egale, din partea stângă, până la mijlocul pătratului și de la jumătate în jos. La fel se taie 8 franjuri egale în partea laterală stânga a pătratului, din partea de sus, până la jumătate, în așa fel încât vor rămâne două pătrate în partea dreaptă, sus și în partea stângă, jos.

Se pun 2 lingurițe de magiun și se presară nuci mărunțite, în pătrățelul din dreapta sus, lăsând neunse marginile, de jur împrejur, pentru a putea fi lipită turtița. Se aduce pătrățelul din stânga jos, peste cel uns cu magiun și se sigilează ușor aluatul, pe toate laturile, după care se împletesc franjurile, din dreapta jos, cu cele din stânga sus, așa ca în pozele care însoțesc rețeta. Când se împletesc toate franjurile, se sigilează lateral și se pune turtița în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel, până ce se fac toate turtițele, după care se ung cu un ou bătut.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turtite impletite, cu magiun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Desert cake pops

Postat de CameliaComan

Desert cake pops

Taiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic.  Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa

Postat de gaby_d

Desert ciocolata de casa

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2020, 03:19
Ce dragute
la 11.07.2020, 07:55
la 11.07.2020, 08:13
Ce buna ar fi una la cafea!
la 11.07.2020, 08:21
Vă mulțumesc frumos, Buni, Diana și Mihaela...!
la 11.07.2020, 09:16

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking