Ingrediente
- 300-400 gr carne tocata de porc
- 2 cepe
- ulei de masline
- 2-3 foi de dafin
- sare, piper, cimbru proaspat;
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 pahar suc de rosii
- 1 pahar vin rosu
- 1 cub concentrat knorr
- 500 gr varza murata taiata marunt
- 1 lingurita boia iute+1 lingura pasta de tomate
- 1 cana mare de orez
- 2 oua+1 pahar smantana
Mod de preparare
Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali.
Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru proaspat; cand s-a mai fript putin si inmuiat, adaugam boiaua iute, pasta de rosii si stingem, lasam sa se raceasca.
In alta cratita calim ceapa cu ulei de masline, cimbru si dafin; adaugam boia si pasta de rosii, prajim putin carnea, punem cubul concentrat de carne si apoi adaugam vinul; nu uitam sa temperam cu sare, piper, sos picant daca va place iute-cand vinul a scazut adaugam sucul de rosii si apa; mai lasam 15 minute sa se faca un sos si sa scada apa, apoi dam deoparte;
Intre timp fierbem orezul in apa cu sare; scurgem apoi apa si il lasma sa se raceasca.
Batem ouale, punem piper si adaugam smantana.
Intr-un vas termoresiztent punem ingredientele pe straturi-varza+carne+orez+varza+sos+carne+orez+varza si turnam sosul de smantana deasupra; dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste bine deasupra.
Servim cu smantana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj (cu varza murata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|