Ingrediente
- 1 varză murată
- 200-250 ml suc de roșii (sau 1-2 roșii proaspete)
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură ceapă verde (sau 1 ceapă uscată, medie)
- boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
- piper măcinat, după gust
- sare, după gust
Mod de preparare
Punem uleiul la încins, într-o tigaie (sau cratiță). Adăugăm ceapa tăiată mărunt și o călim cca. 1 minut, până ce se inmoaie și devine ca sticla. Adăugăm varza tăiată mărunt sau fideluță, sucul de roșii și cca. 100-150 ml de apă. Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă la foc mic, până ce se inmoaie varza. Pe parcurs mai adăugăm apă, dacă este nevoie. Când este gata, asezonăm cu condimente, după gust. Putem servi varza călită ca atare sau ca și garnitură pentru orice fel de friptură.
Observație: Gustați înainte să puneți sare, dacă folosiți varză murată, deoarece este deja sărată! Punem sare doar dacă mai este nevoie!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata calita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|