Desert cheesecake cu oreo
In la 14 Dec 2019
Desert cheesecake cu oreo
Blat: – biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie – untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti – se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza – compozitia rezultata se asaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili,...
Curmalele impreuna cu merisoarele se pun in blender si se paseaza pana rezulta o pasta (mai fina sau mai putin fina, in functie de cum doriti dvs). Se adauga apoi migdalele si se mai paseaza putin astfel incat bucatile de migdale sa ramana mai marisoare. Din compozitia rezultata se formeaza...
Se curata legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand devine putin sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc 1-2 minute. Se adauga apoi ardeiul rosu taiat cubulete si se mai calesc putin pana cand ardeiul...
Cascavalul se da prin razatoarea mica. Porumbul se pune la scurs. Salamul se taie bucatele. Ouale se bat cu telul, apoi se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza; se adauga sarea, porumbul, salamul si cascavalul si...
Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine. Se adauga si...
- se curata si se spala legumele - dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa - morcovul se da si el prin razatoarea mica - patrunjelul si firele de ceapa verde se toaca marunt - se amesteca toate legumele, se adauga sarea si piperul, faina si...
Foi: - cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt - se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare - cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu...
Ciorba de crap
In la 25 Mar 2019
Ciorba de crap
Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza. Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in apa, pentru a scapa de mirosul de peste Se curata telina, pastarnacul, morcovul si se dau prin...
Se spala ceapa, ardeiul gras, gogosarul, radacina de patrunjel si morcovul, se taie marunt si se pun la fiert in apa. Cand legumele sunt fierte, se pregatesc perisoarele. Compozitia de perisoare se pregateste din ingredientele de mai sus si apoi se modeleaza mai mari sau mai mici dupa gustul...
Drob de porc
In la 30 Noi 2018
Drob de porc
Rinichii si ficatul se spala si se pun la fiert. Separat se fierbe si pulpa de porc, taiata cuburi. Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste in 3 linguri ulei. Maruntaiele impreuna cu carnea se dau prin masina de tocat carne si apoi se amesteca cu patrunjelul tocat...
Capsunile se taie in bucati mai mari sau mai mici. Se mixeaza oul cu zaharul pana devine albicios si isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si iaurtul si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat si se adauga peste amestecul de mai...
Blat:  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat, zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei, dupa care se adauga la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula....
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, si zaharul s-a topit. Se toarna treptat, uleiul si se mixeaza in continuare; apoi se toarna laptele si se mixeaza. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernuta. Se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizarea compozitiei....
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga si faina cernuta, praful de copt si esenta de vanilie. Se omogenizeaza. Separat, se marunteste urda cu mana sau puteti sa o mixati si se adauga peste amestecul de mai sus. Se adauga si...
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si spuma este tare. Se adauga apoi, nuca de cocos si se amesteca cu o lingura usor, pana la omogenizare. Se ia cu lingura din compozitie si se asaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau...
Farfalle cu ton
In la 20 Apr 2017
Farfalle cu ton
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste intr-o tigaie in doua linguri ulei de masline. Se adauga tonul scurs, de ulei, din conserva, si patrunjelul tocat marunt. Tot acum se adauga o cescuta cu apa si pasta de...
Ficateii se curata de pielite, se spala si se pun la fiert. Cele 5 oua fierte se curata de coaja si se taie bucatele (eu am taiat bucatele mai mari pentru a evita sfaramarea lor). Ceapa si usturoiul se spala si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se curata de codite, se spala si se toaca...
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mare si se pun la calit in ulei incins. C and ceapa devine lucioasa, se adauga mazarea, sarea si pasta de tomate si se lasa la fiert circa 15 minute.  Se adauga apoi maslinele si faina amestecata cu 2 linguri cu apa, si se lasa sa...
Uleiul, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat se mixeaza bine si peste acestea, se adauga apa minerala. Se amesteca bine si apoi se adauga faina, praful de copt si se mixeaza foarte bine. La final, se adauga merisoarele, se amesteca cu o lingura si apoi, compozitia se pune in formele de...
Focaccia cu masline
In la 26 Mar 2017
Focaccia cu masline
Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit. Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor...
Fleicile de carne se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper pe fiecare parte. Se pregateste un sos din miere, sosul de soia, mustar si boabele de mustar si cu ele, cu ajutorul unei pensule, se unge, pe ambele parti, fiecare felie de carne. Se lasa...
Mini pizza din foietaj
In la 14 Mar 2017
Mini pizza din foietaj
Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a „crea” o bordura pentru ingrediente. Se asaza dreptunghiurile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi...
Carnea de vita se taie felii (mai grosute) si se pun la prajit, in ulei incins, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul, un pahar cu apa, foile de dafin, boabele de mustar, boabele de piper, si restul condimentelor. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic, pana scade...
Ouale se fierb tari si se curata de coaja, apoi se taie in patru sau rondele. Spanacul se spala si se taie fasii mai groase. Branza se taie cubulete. Se asaza toate pe o farfurie, se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si zeama de la lamaie, dupa gust.  
Salata de ton cu porumb
In Salate la 23 Feb 2017
Salata de ton cu porumb
Se taie ceapa cubulete si se amesteca cu tonul din conserve (scurs de ulei - eu nu il scurg in totalitate) si cu boabele de porumb. Se asezoneaza cu putina zeama de lamaie, sare si piper după gust si se serveste alaturi de masline (sau se amesteca cu celelalte ingrediente). Nu e greu de...
Prajitura rapida
In la 20 Feb 2017
Prajitura rapida
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul circa 10 minute. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi se amesteca cu galbenusurile. Se omogenizeaza si se incorporeaza putin cate putin faina, praful de copt si cacao. Se tapeteaza tava de copt cu hartie de...
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea. Peste ele, se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de copt si esenta de portocale Se amesteca cu o lingura pana la omogenizare, si compozitia rezultata se...
Patrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca marunt. Se toaca pieptul de pui, se amesteca cu oul, patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Cascavalul se taie bucatele mici. Se formeaza bile de carne, apoi se pune in mijloc cate o bucatica de cascaval si apoi se da...
Prajitura cu mere si gem
In la 11 Feb 2017
Prajitura cu mere si gem
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se amesteca pana la omogenizare si treptat, se adauga faina amestecata cu...
Cornuri cu mere
In Dulciuri la 8 Feb 2017
Cornuri cu mere
Zaharul se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios si, la final, se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat. Se lasa la dospit...
Afisate 1 - 30 din 98 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking