Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2017 | 5202 vizualizari
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Delicii de Paste

Ingrediente

  • 150 g sunca
  • 200 g amestec de legume
  • 1 lingurita condiment Maggi Secretul Gustului legume
  • 1 mar mare
  • 1 lamaie
  • 120 g maioneza
  • 200 g smantana
  • 20 g gelatina
  • 7 oua prepelita
  • sare
  • piper
  • pentru maioneza:
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie pentru a nu se taia compozitia.
Legumele le fierbi in apa cu sare si o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului legume.
Ouale le fierbi 5-7 minute, apoi le pui in apa rece. Dupa ce s-au racit, le cureti cu gija si le dai deoparte.
Marul il cureti de coaja, il tai cuburi si storci zeama de lamaie peste el.
Sunca o tai in cubulete mici si o amesteci cu marul si albusul de ou fiert (ramas de la oul folosit la maioneza).
Smantana o amesteci cu maioneza, o sarezi si o piperezi dupa gust.
Gelatina o hidratezi in 100 ml zeama in care au fiert legumele (trebuie sa fie calduta, nu fierbinte), apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi o incorporezi in amestecul de smantana cu maioneza.
Amesteci toate ingredientele: legumele fierte, sunca, merele si smantana cu maioneza si potrivesti de gust, daca mai trebuie sare sau piper.
Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, torni jumatate din compozitie, asezi ouale de prepelita in linie, unul in continuarea celuilalt si acoperi cu restul de compozitie. Nivelezi si dai la frigider pentru cel putin 5-6 ore, inainte de a fi taiata si servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Branza feta coapta

Postat de Oana

Branza feta coapta

Puneti feliile de branza feta pe cate o foaie de copt (mototolita usor inainte). Taiati legumele rondele si asezati-le deasupra. Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano. Strangeti bine...

Citeste continuarea

Clatite umplute cu ficatei

Postat de cristeena20

Clatite umplute cu ficatei

Preparam clatitele: intr-un bol batem ouale sia daugam faina si laptele , amestecand continuu cu un tel, avand grija sa nu se faca cocoloase. Punem putina sare.. Coacem clatitele in tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2017, 19:35
Arata bine!
la 18.04.2017, 19:52
Ce vrednicuta esti!
la 18.04.2017, 19:56
la 18.04.2017, 19:56
la 18.04.2017, 20:04
Buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking