Pentru inceput am tocat marunt ceapa si am pus-o la inabusit, dupa care am adaugat carnea tocata.
Orezul spalat, verdeata tocata si condimentele: sare, piper, chili, boia dulce, tarhon le-am adaugat peste carne si am amestecat toate ingredientele.
Am oprit focul si am pus umplutura deoparte intr-un bol.
Am ales cu grija ardeii pentru umplut, sa fie cat mai drepti si frumos colorati. Am taiat cotorul cu partea superioara a ardeiului, pentru a forma capacele cu care sa acopar la final ardeii.
Fiindca am avut la indemana si un dovlecel, l-am taiat in doua si am scobit cu o lingurita, cat sa fac loc umpluturii.
Ma gandeam sa umplu si niste rosii drept sa va spun, dar nu mai aveam loc in vas...tare mi-ar fi placut sa le potrivesc asa, cativa ardei, cateva rosii si cativa dovlecei printre :)
Am umplut ardeii si dovlecelul, lasand putin spatiu pentru ca orezul se mai umfla nitel la fiert, am adaugat sucul de rosii, rosiile taiate cubulete si decojite, sare, frunzulite de dafin si o ceasca cu apa, pentru ca ardeii sa fie bine cuprinsi in zeama si sa fiarba bine.
Am presarat si o lingurita de zahar, asta pentru a combate aciditatea rosiilor.
Nu am stiut pana acum de ce se adauga zahar la sosurile preparate cu rosii- am aflat asta de la Laura Laurentiu, ale carei retete imi face placere sa le rasfoiesc pentru inspiratie.
Am acoperit ardeii cu capacelele lor, iar dovleceii cu rondele de dovlecei, am acoperit si vasul si am pus la fiert.
Nu a trebuit sa-i las foarte mult, pentru ca umplutura era pe jumatate preparata, avantaj eu! :))
Am savurat ardeii cu o lingura zdravana de smantana si cu verdeata presarata peste ei.
Poftiti la masa, ca o lingura in plus se gaseste mereu!