Ingrediente
- 8 piscoturi Savoiardi
- 1 foaie napolitana mica
- 5 biscuiti digestivi cu ovaz
- 100 gr nuca maruntita
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr unt
- 1 lingurita ulei
- 2 linguri zahar
- 1 varf lingurita sare
Mod de preparare
Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul.
Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata.
Rupem foaia de napolitana in bucati mici, la fel procedam si cu piscoturile si cu biscuitii si punem totul in robot.
Adaugam si nuca si le macinam, dar nu prea fin, invartim doar de 2-3 ori sa ramana totusi nuca mai mare, sa o simtim la rontait.
Rasturnam totul intr-un bol si adaugam compozitia cu ciocolata si unt, calduta cat sa suporte degetele.
Amestecam totul bine si incepem sa formam bilute in palme, pe care le vom aseza pe hartii de briose si le vom da la rece 20-30 de minute pana se intaresc.
Sunt foarte bune si de efect!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|