Cheesecake cu pere,smochine si cardamon

Postat de papabundetot in Prajituri
28 Sep 2014 | 3021 vizualizari
Cheesecake cu pere,smochine si cardamon

Daca e weekend ,trebuie sa continuam seria cheesecake-urilor,asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa incerc cu pere deoarece nu am mai facut si eram curioasa ce aroma pot da perele in combinatie cu ricotta.Ca sa nu fie atat de simplu,am adaugat si cateva seminte de cardamon si 4 smochine…dar rezultatul este unul imbucurator :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 5 pere
  • 4 smochine
  • 2 linguri zahar
  • 500 gr branza ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 foi gelatina
  • 5 pastai cardamon
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.

4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati neregulate,le-am pus intr-o craticioara,am adaugat semintele de la 5 pastai de cardamon,3 smochine taiate bucati mici si am pus toate fructele la foc mic,fara zahar deoarece perele erau foarte dulci si zemoase.Le-am lasat aproximativ 10 minute pana cand s-au inmuiat putin,apoi le-am dat deoparte sa se raceasca.

Am pus branza ricotta intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar,esenta de vanilie si gelatina inmuiata inainte in apa rece si apoi dizolvata in 30 ml lapte fierbinte.Frisca am batut-o bine cu mixerul,am amestecat-o apoi cu  ricotta.Dupa ce fructele s-au racit,le-am maruntit bine cu blenderul,pana cand s-a format o pasta,o parte din frisca cu ricotta am adaugat-o peste pasta de fructe si o parte am lasat-o asa,adaugand in ea cubulete mici din cea de-a 5-a para.Am pus peste blatul de biscuiti amestecul de ricotta cu pasta de fructe,deasupra am pus amestecul de ricotta,frisca si cubulete de para,si am ornat prajitura cu felii de smochine,apoi am dat-o aproximativ 3 ore la frigider pentru a se intari…o minunatie de prajitura pe care va recomand sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu pere,smochine si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Postat de oanapl

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de ralu_ca

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2014, 18:46
la 28.09.2014, 18:50
Ce bun!
la 28.09.2014, 19:18
Ce de cheesecake-uri faci
la 28.09.2014, 19:27
Super bun cu smochine
la 28.09.2014, 19:28

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking