Ingrediente
- Gogosele:
- 250 ml apa
- 150 ml ulei
- 150 g faina
- 3 oua
- 1/4 lingurita sare
- Crema:
- 700 ml lapte
- 100 g faina
- 150 g zahar(sau dupa gust)
- 3 galbenusuri
- 50 g unt
- 50 g ciocolata cu lapte
- 2 lingurite ness
- un praf de sare
- In plus:
- 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
- 50 g ciocolata topita in doua linguri lapte
Mod de preparare
Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare,pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.
Crema: Intr-un vas cu fund dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat, batem galbenusurile cu telul,apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam.Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand continuu . Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.
Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|