Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita

Postat de rivka in Ciorbe
19 Noi 2009 | 7910 vizualizari
Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita

Ingrediente

  • 1 morcov mare de iarna tocat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei(paprika) mare sau un gogosar
  • 2 pumni varza de brussel
  • 1 pumn varza alba tocata
  • 1 pumn varza rosie tocata
  • 1 tulpina de telina tocata
  • patrunjel tocat
  • frunza telina tocata
  • marar proaspat tocat
  • tarhon uscat
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 250 grame carne tocata de vita
  • 1 ou
  • sare, piper, paprika iute
  • 4 linguri mari de cereale integrale(cele care se folosesc cu lapte pt copii si nu numai) sau pesmet
  • ardei iuti/smanatana,ceapa pt servire

 

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros.

Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute.

Intre timp se prepara perisoarele din carnea de vita, un ou, sare piper(1 lingurita) , paprika iute(eu fac periosarele destul de condimentate) si 4 linguri mari de grane integrale sau se poate folosi si pesmet.

Se adauga perisoarele ciorbei, verdeata tocata marunt(telina,patrunjel,marar) si tarhonul uscat, conserva de pasta de toamte si se mai lasa sub capac la foc mic cca 15-20 minute.

Se opreste focul , se lasa la potolit, se serveste fierbinte cu smantana eventual, ardei iuti (sau din otet) , ceapa sau pasta de chilli(sambal) si cu paine.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

Curatati si spalati legumele . Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei. Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5...

Citeste continuarea

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o oala in care punem apa rece. Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa. Taiem morcovii in bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2009, 16:04
Super ciorbita ta, Rivka! As papa si eu o portie!! Imi plac legumele alea colorate
la 19.11.2009, 17:09
arata tare apetisant!
la 19.11.2009, 17:15
multumesc, este foarte buna, si ma bucur ca mananca si sotul acum in anotimpul rece ciorbe si supe ca vara nu vrea...
la 19.11.2009, 18:09
Imi plac enorm ciorbele care sint facute cu usturoi si care au, in gustul final, o aroma usoara de usturoi.
la 19.11.2009, 18:19
o ciorbita plina de vitamine! vreau si eu o portie! arata bine

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking